Igår deltog jag i en paneldebatt om långa och tunga fordon (High Capacity Transports, HCT) i Almedalen. Debatten handlade om för- och nackdelar med dessa transporter (som just nu testas i Sverige).

Som en inledning höll jag, tillsammans med Anders Berndtsson (Trafikverket) och Helena Kyster-Hansen (Tetraplan) varsitt 10-minutersföredrag där vi sammanfattade ämnet. Mitt föredrag handlade om två saker. Dels presenterade jag en enkel översikt kring logiken bakom HCT (transportekvationen) och dels presenterade jag en förstudie som vi (Chalmers och Göteborgs universitet) precis startat upp dr vi undersöker marknadsförutsättningarna för HCT.

Och eftersom jag var för stressad (lat) för att göra slides bestämde jag mig för att testa ett annat grepp. Resultatet blev en slags teckning/anteckning över ämnet som jag gjorde på min iPad (i appen Notability). Denna visade jag sedan upp direkt från iPaden i appen Goodreader där man kan zooma och fritt röra sig i dokumentet. Hur det blev? Såhär:

20120703-115313.jpg

Själva presentationen (och hela debatten) finns här. Jag börjar vid 19 minuter men kolla gärna på hela, det är väldigt intressant:

Del 2 finns här:

0