Jag har börjat rita bilder på min iPad där jag försöker sammanfatta olika begrepp och ämnesområden på en sida. Tanken med dessa bilder är att man dels ska kunna få en helhetsbild och dels att jag ska kunna använda mig av dem då jag behöver förklara något med kort varsel. Istället för att starta upp en hel presentation med en massa slides har jag en enkel (?) bild som jag kan zooma och vandra i efter behov.

Idén fick jag efter att jag testade att göra en bild inför ett av mina föredrag under Almedalsveckan (se här för denna). Jag har flera bilder klara och flera ytterligare på gång. Denna bild handlar om hur man kan minska miljöpåverkan från transporter (fyra olika huvudstrategier). Detta har jag även pratat om i en film (som finns här).

 

Bilden är licensierad CC-BY och får användas fritt så länge källa anges. En mer högupplöst version finns att ladda ner här.

Series NavigationGods är från Mars, produkter är från Venus [one-pager] >>
0