Om några dagar är det dags för årets största åsikts-, utspels-, inspels-, release-, debatt-, mingel- och politikmötesplats – Almedalsveckan. Förra året var jag där för första gången och kom hem med mycket positiva erfarenheter i bagaget. I år är antalet seminarier än en gång rekordhögt – 2266 st i skrivande stund – och under de åtta dagarna som det hela avspelas kommer tusentals personer att lyssna, debattera och mötas i trevliga Visby.

Solnedgång i Almedalen

Det är naturligtvis omöjligt att överblicka denna enorma mängd seminarier och även om många av dem livesänds är det på plats som de upplevs bäst. I pauserna mellan seminarierna skapas kontakterna, på de många minglen likaså. Det fattas inga beslut i Almedalen. Inga avtal skrivs på, inga överenskommelser görs. Däremot byggs det nätverk – å det grövsta. Johan Lange skrev förra året en väldigt bra handledning i hur man bäst ska hantera sina nya kontakter post-Almedalen – läs den gärna!

För att försöka skapa lite ordning i kaoset kommer här en – högst subjektiv – lista på seminarier och event som jag själv ska besöka, alternativt kolla på i efterhand (livesändningarna brukar finnas tillgängliga på nätet). Jag kommer själv att vara på plats måndag kväll till fredag,  vilket gör att jag missar fyra av dagarna på plats. De där jag själv medverkar har jag markerat med fetstil.

Alla dagar

  • God Morgon Almedalen – Almedalens alldeles egna talkshow med suveräna Brit Stakston vid rodret. De sänder varje morgon och har du en chans, titta förbi Bloggplats H12 och sitt med i publiken. Gör du det så kommer vi att ses!
  • Bloggplats H12 – Almegas suveräna lounge för alla bloggare. Här kan du dricka kaffe, låna en arbetsplats, lägga ett möte eller helt enkelt bara umgås med alla trevliga personer som alltid tycks gravitera dit.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

Efter Almedalen kommer naturligtvis en rapport med länkar till filmer etc. Är du själv på plats i Almedalen? Skicka ett meddelande via Twitter (@Dr_PO) så ses vi!

 

 

 

 

0