Till vardags, när jag inte bloggar här på Logistikfokus, arbetar jag som transport- och logistikforskare på Chalmers i Göteborg. Det är ett roligt och mycket utmanande arbete och det känns som ett privilegium att få arbeta i framkanten av ett såpass hett ämne som just logistik. Centret Northern LEAD (där bland annat jag är verksam) utgörs av de mellan 70-80 forskare på Chalmers och Göteborgs Universitet som fokuserar på logistikrelaterade frågor. Äntligen har vi nu lanserat nya northernlead.se – sidan där vi berättar om all den logistikforskning som bedrivs i Göteborg. Målet med sidan är att vi ska kunna informera och skapa engagemang kring vår forskning, men också att leverera en bevakning av intressanta händelser (konferenser, mässor etc.) som ligger i kalendern. Vi skriver på engelska eftersom vi forskar på engelska (vi har en stor mängd utländska forskare). Ett exempel på vad du kan hitta på northernlead.se är populärvetenskapliga sammanfattningar av våra doktorsavhandlingar – Northern LEAD Outlook. Varför inte passa på att läsa lite om det senaste? Är du nyfiken på oss eller på något av våra projekt, hör gärna av dig!

0