Idag är det fyra år sedan jag startade Logistikfokus. Tiden går verkligen fort när man har roligt! Jag är otroligt stolt över allt som alla dessa experter och eldsjälar har delat med sig under de 48 månader som vi har hållit på hittills. Vi är 31 skribenter som tillsammans har producerat fler än 200 inlägg som handlar om allt från lastpallar till citylogistik och språkhistoria.

Några highlights från året som gått:

Tack alla superskribenter!

Genom åren har Logistikfokus utvecklats mycket rent visuellt,  och årets upplaga är inget undantag. Sedan starten har det blivit tradition att en gång per år designa om Logistikfokus. Nedan ser du de fyra utseenden som Logistikfokus haft genom åren:

2011

2011

2012

2012

2013

2013

2014

2014

Den layout du ser framför dig just nu bygger på temat Pluto från Themeforest. Det är ett så kallat responsivt tema där sidan ändrar utseende efter skärmstorlek. Logistikfokus ser alltså annorlunda ut om du besöker oss via mobilen eller surfplattan.

Designen är betydligt mer avskalad och fokuserar helt på själva innehållet. Alla inlägg ligger i en ”oändlig” serie som hela tiden fylls på när du scrollar neråt, inte helt olikt bildsajten Pinterest. Naturligtvis kan man bläddra i enskilda kategorier och serier via menyn till höger. Högst upp ligger information om Logistikfokus samt genvägar till vår livekanal samt årets stora nyhet, Logistikpodden.

Logo-Logistikpodden-fallout

Logistikpodden är en podcast (ett radioprogram på nätet) där jag ska försöka träffa så många intressanta experter och eldsjälar som möjligt. Man hittar den på den egna adressen Logistikpodden.se (som dirigeras hit till en underavdelning på Logistikfokus). Logistikpodden är naturligtvis i betaversion, jag kommer att experimentera med ljudinställningar och annat och ser framför mig en lång serie av intressanta möten i framtiden.

Min ambition är att släppa ett avsnitt i veckan (inte hugget i sten, dock). Formatet är mycket enkelt – max en halvtimme bestående av ett samtal mellan mig och min gäst. Samtalet kretsar kring fyra frågor: Vem är du?, Ditt förhållande till logistik/transport/SCM?, Vad arbetar du med just nu? samt Hur ser framtiden ut?

Första avsnittet ligger redan uppe och du hittar det här. Logistikpodden finns på iTunes och Libsyn.

Nu kör vi ett år till!

 

 

 

0