Årets stora branschhändelse, konferensen och mässan Logistik och transport, har planerats sedan i somras. Jag har fått förtroendet att sitta med i årets programråd och nu ligger äntligen vårt nya program ute för allmän beskådan. Vi som har jobbat med programmet tycker naturligtvis att det, som vanligt, är det bästa någonsin  😉

 

Programmet finns att se på konferensens hemsida. I år satsar konferensen på flera starka avdelningar. Själv har jag tillsammans med Erik Behm på BRG tagit fram en session om Emerging technologies som vi tror kommer att inspirera många. Jag har blivit intervjuad om denna session här. Den handlar om hur nya teknologier som 3D-printing, Big Data och Wearable technology kommer att förändra våra liv och även i förlängningen kanske logistikindustrin.

Dessutom har jag och Erik tillsammans med professor Lars-Göran Malmberg på Handelshögskolan i Göteborg i år satt ihop ett seminarium om juridiska frågor inom logistiksystem, framförallt gällande sjöfart. Du kan läsa min intervju om denna här. Sessionen kommer att belysa frågor som rör hur en digital försörjningskedja inom sjöfarten kan hanteras rent juridiskt. Detta är nämligen inte självklart och långt ifrån enkelt.

Övriga sessioner finns att beskåda på denna sida. Några intressanta exempel:

På konferensen deltar ledande experter inom akademi, samhälle och näringsliv.

Som vanligt kommer vi på Logistikfokus att livesända så mycket vi mäktar med från konferensen. Om du känner att du har svårt att hålla dig ända till 7 maj kan vi tipsa om filmerna från förra årets konferens.

 

0