Applicerad forskning tillsammans med Europiska toppexperter gör skillnad för ditt företag och höjer effektivitet och lönsamhet. Utan att du behöver skriva långa ansökningar om finansiering och sitta i oändliga möten för att komma igång? Nej, det är absolut inget skämt, utan en begränsad möjlighet inom ramarna för SoCool-projektet!

mapa2-över-deltagande-partners-500x296

Ni som följer mina blogginlägg vet att logistikbranschen, och speciellt transportföretag, har väldigt begränsade resurser att investera i utveckling och innovation i sin verksamhet. EU storsatsar med en stor del av 70-miljarders (!) ramprogrammet Horizon2020 inriktat på transport, med specifika anslag för just små och medelstora företag!

Så vad gör SoCool@EU? Tänk dig ett antal ”recept” på 11 intressanta projekt (se listan nedan) med hög relevans och stor möjlighet till finansiering, organiserade kring ett antal logistikregioner i Europa. Dessa 12 projekt skall nu kopplas ihop med rätt mix av industripartners och forskningskompetens! Vi kör igång 4:e november med en workshop i Malmö, Region Skåne, Dockplatsen 24, Malmö. En spännande och nytänkande workshop, bra nätverksmöjligheter med logistik och transportchefer från ledande företag i Öresundsregionen samt flera av Sveriges mest innovativa forskare inom området – du kommer väl?

Registrera dig här: http://www.tinv.dk/konferencerogarrangementer/test/socool/ .

Eventet organiseras av Lunds Universitet, Maritime Development Center Europe och Transportens innovationsnetværk. Har du frågor? Maila mats.johnsson@plog.lth.se eller henrik.sternberg@plog.lth.se .

Projekten vi presenterar:

 1. Clusters’ Orchestration of Horizontal Collaboration
 2. Synchromodal Supply Chain Management
 3. The Impact of E-Commerce Service Models on Supply Chain Cost and Emission Efficiencies
 4. Innovative Models in the Rail Freight Transportation System
 5. Coordinated European Development of Pilot Solutions for Urban Logistics
 6. European Expert Groups on Logistics and Mobility
 7. Empowering Industrial Internationalisation through Inter-Cluster Cooperation
 8. Green Supply Chain
 9. Increasing Efficiency of Inbound Cargo into Hubs through Collaboration and ICT Solutions
 10. Logistics Education, Training, and Valorisation
 11. Smart Humanitarian Logistics
0