Ordet ”innovation” är ett av de hetaste ”buzz-worden” för tillfället – alla vill skapa och sprida innovation.

EU-projektet LOGINN som jag har en liten del i, handlar just om att sprida innovation till transportbranschen, d.v.s., att försöka hjälpa till med att få innovation från forskning ut i logistikbranschen. Därför har jag gjort en högst personlig ”Best of” ifrån projektet, med intressanta och läsvärda artiklar ur projektet (därmed inte sagt att övriga artiklar är dåliga, vilket jag givetvis inte kan skriva, eftersom jag får finansiering för min medverkan som expert 🙂 ).

logo_LA_s

 

Min lista:

  • Elektriska fordon i städer ÄR framtiden – som vanligt gäller det att varken satsa för tidigt eller sent. Fraunhofer, kanske världens bästa forskningsinstitut (näst efter Lunds Universitet då 🙂 ) berättar här om deras senaste projekt.
  • En annan ”up and coming” teknik att redan nu fundera kring – kooperativa system inom fordonsbranschen.
  • ”Real-time container tracking is ready to take off” 
  • Tid spelar roll och det finns en hel del möjligheter med videoövervakning. Inget revolutionerande nytt i det här inlägget, men värt att fundera på.
  • Många känner till min app ”Cabotagetudien”, men mer okänd är föregångaren, ”Stardriver”. Chaufförernas tid är, speciellt inom stadsdistribution en ofta bortslösad resurs. Åkeriägare – läs och fundera på hur ni tar betalt för era chaufförers tid! Bl.a. Transics har redan skapat stöd i sina mobila system för just att bygga affärsmodeller kring användning av tid och företag som t.ex. 0-tid lanserar egna lösningar för tidshantering. Läs mer här.

Övriga artiklar kan ni läsa på logisticsarena.eu – mycket nöje!

0