Tillsammans med sina kollegor undersökte Günter Prockl hur nöjda lastbilschaufförer är med sina jobb och vad det är som gör dem nöjda.

I många artiklar utmålas chaufförernas trivsel och hög personalomsättning som ett problem. Därför var svaren som Günter och hans kollegor fick när de intervjuade 164 tyska lastbilschaufförer något förvånande. 34% av chaufförerna var nöjda med sitt jobb, 27% var missnöjda och 39% sa att det var varken nöjda eller missnöjda. Det var också intressant att se att varken chaufförernas ålder eller längden på rutterna de körde hade någon påverkan på hur nöjda de var med sina jobb. 93% tyckte att de hade ett bra förhållande till sina överordnade.

Bild: Henrik Sternberg

Vad behöver chaufförerna för att trivas på jobbet? Chaufförerna svarade: anställningstrygghet, egen lastbil och en mobiltelefon från företaget.

Chaufförerna hade också svaret på vad som förstör deras dag – trakasserier från personal vid ramperna!! Och just problemen vid lastning och lossning är vad Günters och Henriks nästa inlägg kommer att handla om.

Series Navigation<< 25% mer tid
0